A SZANDÁLLISTA - avagy hogyan legyünk határozottabbak és vidámabbak

Nem tudsz eldönteni valamit, és ebbe belebetegszel? Nem vagy elég határozott? Halogatod a teendőidet? Szereted "lopni a napot"? Elfelejtesz fontos találkozókat? Nem vagy hajlandó leülni bebiflázni a kötelezőket, vagy adminisztrálni amit muszáj?



Hát akkor fogadd el a Szandállistás kihívást!

A Bakancslista nagy, merész álmokról, szép helyekről, igazi kihívásokról szól. A nagy dolgoknak sokszor az az ismérve, hogy MAJD MEGTÖRTÉNNEK. Ehhez képest a Szandállista a lazaságról, a semmi erőfeszítést nem igénylő dolgokról is szólhat, és a listán szereplő dolgok BÁRMIKOR MEGTÖRTÉNHETNEK. Kicsi feladatok, kicsi örömök, de be kell tartani a szabályokat! AKI KIHAGY VALAMIT, ÚJRAKEZD! Ja, és egyébként nem kell hozzá szandál sem!

NULLADIK LÉPÉS
Szerezz egy jópofa füzetet, naplót, vagy ragassz/hajtogass magadnak egyet. Dekoráld, firkáld, vond be újságpapírral, vagy készítsd el úgy, ahogyan számodra a legkedvesebb lesz ránézned!

ELSŐ LÉPÉS - ELSŐ SZINT
Hét napnyi feladat kitalálása jön. Például kitalálhatod azt, hogy "Kedden lemegyek a piacra, veszek egy almát, megállok egy fa alatt, és megeszem." Ilyen célok és feladatok kellenek HÉT NAPRA kitalálva - nem kell minden nap, húzhatod ezt három hétig is, de MUSZÁJ IDŐPONTOT rendelned a feladathoz! Innentől fogva a meghatározott feladatoktól TILOS eltérni, az időpontot tilos megszegni, szóval ha esik, ha fúj, csinálni kell!
Minden teljesített feladat után fogd a naplódat, és jegyezd le, mit éreztél, mit láttál/hallottál, vagy mi mindenen járt közben az eszed.

MÁSODIK LÉPÉS - MÁSODIK SZINT
Ha sikerült végigcsinálnod a HÉT KIHÍVÁST, akkor a következő listán CSAVARJ EGYET, vagyis tegyél a feladatok mellé valami olyat, ami nem feltétlenül szokványos. Például "Kedden lemegyek a piacra, veszek egy csomag tökmagot, és kirakok egy nagy tökmagszívet a főtéren. De talán még ennyire se bonyolítsd! Az egyszerű is nagyszerű!
Minden teljesített feladat után szintén jegyezz le mindent.

HARMADIK LÉPÉS - HARMADIK SZINT
Ha szintén sikerült csalások nélkül végigcsinálni ezt a pár feladatot, akkor vedd elő az ELSŐ SZINT feladatait, és CSINÁLD VÉGIG EGY MÁSIK EMBERREL, és legyen a közös pillanatról EGYETLEN FOTÓTOK (ha rosszul sikerül, mert elmosódik, vagy mert rosszul áll a szempillátok, akkor is hagyd úgy!!!!!!! Tedd megismételhetetlenné a pillanatot!
Az itt rögzített élményeket és tapasztalatokat is rögzítsd.

Lám, lett egy 21 pontból álló élménynaplód - no ez a te szandállistád!

Akinek sikerül végigcsinálni, ossza meg velem élményeit bátran, vagy adja tovább a játékot, vagy posztoljon róla, DE CSAK A LEGVÉGÉN!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

JÁTÉKOK SZORZÓTÁBLA TANULÁSÁHOZ

EGY CIKK AZ ISKOLAI ATROCITÁSOKRÓL

IDŐTÖLTÖGETŐ