A MI ÉLETÜNK - OUR LIFE STORY

A Trónok Harca végeztével mintha itt is véget ért volna a bejegyzések láncolata, de neeem... Az igazság az, hogy sok egyéb munka miatt kényszerpihenőpályára állt a blog. Ma felvirrad a szép őszi nap, vagyis megérint minket a folytatás szele. Rögtön egy remek játékötlettel...


Amit fejleszt: Alapvetően ismerkedő játék, de a kommunikációs és anyanyelvi kompetencia fejlesztésére is kiváló. Használhatod csoportmunkával írt saját történethez is, mely alapja lehet egy remek színjátszó előadásnak is!

Amire nem is gondolnál: Ön- és társismereti hozadéka is rendkívül magas lehet, segíti a csoportkohézió pozitív alakulását. Sőt, fragmentáltsága és az énreprezentációs faktor végett igazi Z-generációs játék lehet!

JÁTÉK LEÍRÁSA
1. A csoport körbeül.
2. Élettörténetet kell gyártani időrendiséget betartva úgy, hogy mindenki egy-egy mondattal járul hozzá a sztorihoz, körbe haladva.

SZABÁLYOK 
1. Mindenki önmagára (saját élettörténetében) igaz mondatot/eseményt tehet hozzá a közösen, de magunkból gyúrt fiktív ember élettörténetéhez.
2. A születéstől a jelenig tart a sztori, tehát addig halad a kör, amíg meg nem érkezünk a jelenbe, vagyis a teremben való körbeüléshez.
3. Az időrendiséget tartani kell, tehát ha elhaladtunk az óvodás kortól, egy későbbi mondat már nem kanyarodhat vissza oda.

MIRE FIGYELJ?
Nem ritka, hogy a játék során előjönnek olyan vallomásértékű mondatok, melyek mélyen érinthetik az egyént, vagy a csoportot. Empátiával kezeld, de ne ragadj le a mondatoknál a jelenbe való megérkezésig. Ha fontosnak látod, a játék végén reflektáljátok le azt, amit kell.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

JÁTÉKOK SZORZÓTÁBLA TANULÁSÁHOZ

EGY CIKK AZ ISKOLAI ATROCITÁSOKRÓL

IDŐTÖLTÖGETŐ